Discussie over de Astrotest

[inleiding]

Brief 10 van Lea Manders, astrologe

Beste Rob Nanninga

Het verbaast mij dat u stelt dat ik geen belang hecht aan onderzoeksresultaten. Dat staat nergens in mijn artikel. Ik hecht wel weinig waarde aan de resultaten van de Astrotest, gezien het experimentele karakter daarvan. Daarnaast geef ik aan dat een bepaald type onderzoek vanuit een natuurwetenschappelijke insteek mogelijk niet toepasbaar is voor astrologie (en andere niet natuurwetenschappelijke disciplines).

Of ik al bij voorbaat zou weten dat ik gelijk heb? Die opmerking is mij vreemd. Wel is er uiteraard een ervaring dat mensen onder de indruk zijn van astrologische uitspraken. Dat was ook wat er met mij gebeurde toen ik zelf kennis maakte met deze materie.

Er zijn overigens vast interessante onderzoeksvarianten mogelijk, zoals enquêtes bij ouders die ooit een horoscoop van hun baby/peuter hebben laten maken. Maar wees eerlijk: uw opmerkingen zoals ik die heb onderstreept in mijn artikel mbt astrologen…. wijzen deze op een open houding? U als Stichting Skepsis heeft er toch alle belang bij ‘alternatieve disciplines’ aan de kaak te stellen? Dat is uw bestaansrecht.

Vriendelijke groet van Lea Manders

Vond u dit artikel interessant? Overweeg dan eens om Skepsis te steunen door donateur te worden of een abonnement op Skepter te nemen.

Steun Skepsis