Skepsiscongres 2023

‘De kunst van het overtuigen’

Het was een goed congres, 11 november in Amersfoort. Een congres waar de interactie centraal stond. Met name de interactie in de vorm van het debatteren. Hoe ga je de dialoog aan en wissel je standpunten uit op een gestructureerde manier?

Zowel in het maatschappelijk debat als in huiselijke kring lijkt wetenschappelijke kennis steeds vaker het onderwerp van hevige discussies. Vooral hot topics als klimaatverandering, vaccinatiebereidheid en stikstofuitstoot brengen de gemoederen in beweging. Hoe zorg je ervoor dat een verschil van inzicht niet uit de hand loopt, dat de sfeer goed blijft, maar je wel je punt kan maken? Moet je veel of weinig argumenten gebruiken en hoe zorg je ervoor dat je overtuigt? En hoe is het eigenlijk gesteld met de overtuigingskracht van wetenschap?

Op dit Skepsiscongres kwamen al deze onderwerpen aan bod. We organiseerden het congres dit jaar in samenwerking met de DebatAcademie en sloten af met een Lagerhuisdebat.
Dagvoorzitter was Malou van Hintum.

Impressie van het Congres

Programma en linkjes naar de verschillende presentaties 

Vond u dit artikel interessant? Overweeg dan eens om Skepsis te steunen door donateur te worden of een abonnement op Skepter te nemen.

Steun Skepsis