Lentenummer 2024 Skepter is uit

Het eerste nummer van onze nieuwe hoofdredacteur Ronald Veldhuizen is van de drukpers gerold en zit weer boordevol mooie artikelen. Een interview over misvattingen rondom ontwikkelingshulp dat Ionica Smeets afnam van hoogleraar Dirk-Jan Kochkunt u online al lezen.

Onze nieuwe voorzitter Eric-Jan Wagenmakers onderzocht samen met František Bartoš op statistische verantwoorde wijze of er verschil in smaak is tussen Amsterdams kraanwater en het bronwater Chaudfontaine. Suzanne Weusten dook in de cognitieve dissonantie, het ‘duizend-dingendoekje van de psychologie’,
Pepijn van Erp onderzocht de herkomst van het idee dat er een oeroude piramide op Java zou zijn aangetoond. En Jona Lendering maakt zich druk over misplaatste historische vergelijkingen.

Maar er staat nog veel meer in deze Skepter, waaronder een aantal boekbesprekingen en weer een skeptische fotostrip van Ype en Ionica!

Ook staat onze nieuwe activiteit erin aangekondigd: er is nu een Skepsis podcast waarvan inmiddels al vier afleveringen gepubliceerd zijn.

PS de video’s van het laatste Skepsiscongres staan inmiddels ook online.

De uitgebreidere inhoudsopgave staat op de website

Zonder abonnement kunt u dit nummer toch in handen krijgen door het als los nummer te bestellen voor 8,50 euro en u kunt deze Skepter ook in digitale versie (pdf) kopen (5 euro).

Vond u dit artikel interessant? Overweeg dan eens om Skepsis te steunen door donateur te worden of een abonnement op Skepter te nemen.

Steun Skepsis