Periodieke gift

Veel donateurs en abonnees kiezen ervoor om bovenop de standaardbijdrage nog een extra donatie te doen. Dit extra bedrag is aftrekbaar voor de belasting, en als u deze extra gift periodiek bij ons vastlegt kunt u het zonder drempelbedrag (die hoort bij eenmalige donaties) aftrekken.

Wilt u een periodieke donatie doen dan kunt u dit formulier invullen zodat het voor de belasting gedocumenteerd is en naar ons opsturen (het liefst via email, u kunt een scan insturen). U kunt, zoals gezegd, elk bedrag boven de standaard prijzen invullen en aftrekken van de belasting. Als u reeds donateur bent, dan zullen we het totaalbedrag in uw jaarlijkse incasso of factuur aanpassen. Als u dus bijvoorbeeld nu voor 40 euro per jaar donateur bent, maar voor totaal 100 euro wilt doneren, dan kunt u 100 – 40 =  60 euro op het formulier invullen. Dit gaat op deze manier omdat wij voor de standaarddonatie een tegenprestatie leveren (de Skepter & korting op congres) en dat deel mag dus niet afgetrokken worden van de belasting.

Download het formulier hier.

 

Vond u dit artikel interessant? Overweeg dan eens om Skepsis te steunen door donateur te worden of een abonnement op Skepter te nemen.

Steun Skepsis