Hulp aan nieuwetijdskinderen

door Rob Nanninga

Nieuwetijdskinderen vormen een nieuwe fase in de evolutie van het menselijk bewustzijn. Op internet zijn veel lijstjes te vinden met de speciale kenmerken van deze kinderen: Ze zijn buitengewoon gevoelig en hebben vaak paranormale ervaringen. Ze geloven dat de materiële wereld een illusie is en ze hebben meer begrip voor intuïtie en spiritualiteit dan voor rationele denkbeelden. Kortom: ze geloven meestal precies wat hun ouders ook geloven, al is dit geloof niet aangeleerd, maar stamt het uit een vorig leven.

De kinderen hebben vaak allerlei problemen: ze zijn overgevoelig, hyperactief, onhandelbaar, sociaal geïsoleerd of depressief. De Stichting Nieuwetijdskinderen heeft zich vanaf 1997 ingespannen om voorlichting te geven en het geloof in de nieuwe kinderen te verbreiden. Bestuurslid Carla Muijsert schreef er twee boeken over. De stichting werd draaiende gehouden door vrijwilligers, die onder meer een kwartaalblad maakten en telefonische adviezen gaven.

Onlangs besloot het bestuur alle activiteiten te beëindigen. Alleen de website (nieuwetijdskinderen.nl) blijft bestaan. Het werk voor de stichting kostte te veel tijd en bovendien: ‘ons nieuwetijdskind is volwassen geworden’. De tijden zijn veranderd. Nieuwe organisaties en ondernemers hebben de markt opengebroken. Carla Muijsert besloot zichzelf om te dopen tot KernCoach en biedt haar diensten nu aan op www.kerncoach.nl.

Nieuwetijdskinderen.nl is bij zoekmachines van de eerste plaats verdrongen door nieuwetijdskinderen.org, de website van de Nieuwetijdskinderen Organisatie Nederland. Deze commerciële organisatie bestaat uit Kees de Vries en Cornel van Noppen. Kees staat in het telefoonboek van Drunen als De Vries Automatisering BV. Maar dat klopt niet meer, want hij heeft zich op autodidactische wijze omgeschoold tot kindertherapeut en deskundige op het gebied van nieuwetijdskinderen, hooggevoeligheid, ADHD, PTSS, autisme en meer. Hij biedt zijn deskundigheid aan via meerdere websites, waaronder hsponline.nl, sensitievekinderen.nl, overgevoeligemensen.nl, posttrauma.org en opvoeden.org.

De Vries ontwikkelde ook een eigen therapie: Sensitherapie. Voor 1500 euro (exclusief leermiddelen) kan men bij hem in 24 dagdelen een opleiding tot Sensitherapeut voltooien. Deze opleiding, die in Brabant en Twente wordt gegeven, biedt een samenraapsel van alternatieve methoden, waaronder drukpuntmassage, edelsteentherapie, kinesiologie, EFT, orthomoleculaire preparaten en het gebruik van de biosensor. Deze biosensor, beter bekend als biotensor, is een soort pendel waarmee je op paranormale wijze kunt vaststellen wat patiënten nodig hebben en van welke allergieën of gifstoffen zij last hebben.

Een uniek onderdeel van de Sensitherapie is het gebruik van ‘Octaliet remedies’. Er bestaan slechts twee websites die daar meer informatie over bieden, octaliet.nl en platovisit.com/octaliet [gearchiveerde links]. Die zijn beide van Kees de Vries, want hij produceert het spul zelf. Het is naar verluidt een combinatie is van edelsteentherapie en bloesemremedies, die speciaal is ontworpen voor gevoelige mensen. Octaliet 1 leert je van jezelf te houden, Octaliet 2 geeft je een gevoel van wedergeboorte, etcetera. Door middel van een biosensor of een spiertest kan worden vastgesteld welk middel moeder en kind gelijktijdig moeten gebruiken.

De Vries beweert dat hij veel onderzoek heeft gedaan naar ADHD, autisme en andere soorten overgevoeligheid. Het enige wat ik daarover kon vinden, staat op platovisit.com/posttrauma [gearchiveerde link], een van zijn websites. Elf kinderen en hun moeders werden op 203 punten getest, vermoedelijk met de biosensor. De Vries stelde onder meer vast dat er bij 91% van de moeders sprake was van meervoudige vergiftiging met zware metalen, dat 100% van de kinderen allergisch was voor vanille, dat 100% een magnesium- en een zinktekort had, dat 88% last had van een candida schimmelinfectie en dat bijna iedereen was vergiftigd door inentingen.

Iedere test werd nogmaals ongeblindeerd uitgevoerd nadat de patiënt enkele druppels kreeg toediend van een ongenoemde remedie (vermoedelijk Octaliet). Het zal geen verbazing wekken dat de gemeten effecten van de remedie fantastisch goed waren. Volgens De Vries kunnen ‘kenmerken van het autistisch spectrum’ ook sterk worden gereduceerd met voedingssupplementen en preparaten.

In 2002 gaf Kees de Vries een lezing over nieuwetijdskinderen in de openbare bibliotheek van zijn woonplaats. Er bleek veel belangstelling voor te bestaan. Sinds 2004 spreekt hij jaarlijks in meer dan twee dozijn bibliotheken. Dit jaar heeft hij voor het eerst een lezing over autisme aan zijn repertoire toegevoegd, waarin hij zijn eigen methode als remedie aanbeveelt. Een dozijn bibliotheken en Volksuniversiteiten boekten hem als spreker over autisme, PDD-NOS en het Aspergersyndroom. In aankondigingen staat dat hij veel onderzoek heeft gedaan en als therapeut en deskundige is verbonden aan de Nieuwetijdskinderen Organisatie Nederland. Zo gemakkelijk is het blijkbaar om met pseudo-wetenschap en kwakmiddelen bij openbare instellingen binnen te komen.

Uit: Skepter 18.2 (2005)

Vond u dit artikel interessant? Overweeg dan eens om Skepsis te steunen door donateur te worden of een abonnement op Skepter te nemen.

Steun Skepsis

Rob Nanninga was hoofdredacteur van Skepter van 2002 tot 2014