Bess Houdini

Naarmate Harry Houdini beroemder werd, trad zijn vrouw Bess verder op de achtergrond. Ze is meer waard dan een levensbeschrijving vol aangedikte dan wel verzonnen verhalen.

HET leven van Bess en Harry Houdini spreekt tot de verbeelding: hun ontmoeting in 1894 op Coney Island, waar ze beiden als variétéartiest werkten; de beginjaren van hun huwelijk, waarin ze een avontuurlijk maar onzeker bestaan leidden; het uiteindelijke succes van Harry als ontsnappingskunstenaar; hun strijd tegen het spiritisme, en Harry’s onverwachte dood op 52-jarige leeftijd. Geen wonder dat er heel wat films, boeken, toneelstukken, musicals en zelfs opera’s aan hun levens gewijd zijn — maar altijd met Harry in de hoofdrol. Over Bess is slechts een zwaar gefictionaliseerde roman verschenen — Mrs. Houdini, van Victoria Kelly uit 2017 — die het niet altijd even nauw neemt met de feiten.

Lees hier meer over deze bijzondere vrouw!

Vond u dit artikel interessant? Overweeg dan eens om Skepsis te steunen door donateur te worden of een abonnement op Skepter te nemen.

Steun Skepsis