Wkkgz Wet Kwaliteit Klachten Geschillen Zorg

- ‹ vorige
- 1054 van de 1068
- volgende ›
Juni/2015
https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2015/10/06/eerste-kamer-akko...
Naast de reguliere zorg, zoals huisartsenzorg, fysiotherapie, ziekenhuiszorg en ouderenzorg, geldt de wet ook voor de aanbieders van bijvoorbeeld cosmetische behandelingen of alternatieve zorg. Daarmee is deze groep van ruim 40.000 zorgaanbieders voor het eerst onder een wettelijk kwaliteits- en klachtenregime gebracht. Hierdoor krijgt de inspectie de mogelijkheid beter toezicht te houden op deze sectoren en in te grijpen bij misstanden.
Dec/2015
http://www.igz.nl/actueel/nieuws/igz-houdt-toezicht-op-de-wkkgz.aspx
. . . Dat wil niet zeggen dat de inspectie voor deze alternatieve zorgaanbieders en de cosmetische een kwaliteitskeurmerk afgeeft. Dat doet de inspectie ook al niet bij de reguliere zorg.
De inspectie controleert niet de werkzaamheid van een alternatieve therapie en doet daar ook geen uitspraken over. Met de invoering van de Wkkgz kan de inspectie wel beter ingrijpen bij misstanden in de alternatieve zorg en cosmetische sector.
De inspectie gaat in eerste instantie toezicht uitvoeren op basis van ontvangen meldingen over misstanden.
Daardoor krijgt de inspectie meer inzicht in de grootste risico’s.
https://www.landelijkmeldpuntzorg.nl/burger/home
http://www.medischcontact.nl/Actueel/Nieuws/Nieuwsbericht/151298/Nieuwe-klachtwet-aangenomen.htm
Er is veel kritiek op de nieuwe Wkkgz. De huisartsenverenigingen vrezen onder meer veel extra regeldruk door de wet. Huisarts Coen Albers schreef begin september een kritisch artikel over de wet. Boetes uitdelen leidt tot defensieve geneeskunde] De schadevergoeding, of boete, die deze wet nu mogelijk maakt, zal leiden tot defensieve geneeskunde, vreest Albers. De KNMG is het ook niet eens met de vermenging van het behandelen van klachten en schadeclaims. . . . .
http://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/article/detail/4207176/2015/12/14/Alternatieve-genezers-komen-onder-toezicht-te-staan.dhtml
De Vereniging tegen de Kwakzalverij ziet niets in de nieuwe wetgeving. Patiënten krijgen volgens voorzitter Cees Renckens ten onrechte een veilig gevoel als de alternatieve genezer kan zeggen dat hij wordt gecontroleerd door de inspectie.
De minister vindt dat het uitbreiden van de rechten van de patiënt en mogelijkheden van de inspectie juist nodig zijn voor goede handhaving. ,,Het is niet uit te leggen dat alternatieve genezers niet zijn aan te pakken als er dingen misgaan.''
Verwonderlijk dat ook bij mensen die zomaar een apparaatje kopen om mee te gaan diagnosticeren en behandelen -soms met zogenaamde geënergetiseerde middelen waar ieder
werkzaam middel afwezig is- wordt gewacht tot er iets misgaat.
Zie bijvoorbeeld:
http://skepp.be/nl/apparatuur/bodyscan
of
http://skepp.be/nl/apparatuur/qest4