RESORBATOREN

http://www.archibo-biologica.be/nederlands/biosanering.html
Tijdens de biosanering wordt de biosfeer geanalyseerd. Niet alle invloeden worden weggeno-men, enkel deze die schadelijke informatie dragen.
Ook worden de gunstige invloeden geoptimaliseerd.
Waar mogelijk, wordt buiten op de west- of zuidwestlijn met biodinbrikjes gewerkt, kleine afschermantennes, die ongeveer 15 cm diep in de aarde verankerd worden. In alle andere gevallen worden resorbatoren gebruikt om de invloeden van de elektromagnetische velden weg te nemen.
De resorbatoren moeten dagelijks 'ontladen' worden: Dit doet men door ze elke avond gedurende vijf à tien seconden onder koud stromend water te spoelen.
Resorbatoren halen weg wat onaantoonbaar is.
Wat (on)schuldige invloeden zouden mogen zijn wordt dus in het midden gelaten.
Net als vroeger:
Moderne uitvoering van het vroegere "aardstralenkastje", dat van alles kon bevatten. Van een pluk staalwol tot keurig in het gelid ingeplakte decoupeerzaagjes.
Dat was tenminste de fabricage-methode van Hessel Wiersma (1906 - 1988) uit Sibrandahus
OVER HESSEL WIERSMA:
uit Sibrandahus (1906 -1988): '... Na 1970 krijgt Hessel enige bekendheid door zijn adviezen met betrekking tot de bestrijding van aardstralen. Het middel bevindt zich in een weckfles of in een kistje of bakje. Vandaar zijn bijnaam: Hessel Bakje. Hoe komt Wiersma aan de kennis omtrent bestrijding van aardstralen ? Al in 1906 verschijnt een Groninger aardstralendeskundige (Bolt) in Betterweerd op de boerderij van vader Watze Wiersma. Bolt plaatst stralingskastjes op het land en verklaart daarbij dat er voortaan geen kunstmest meer hoeft te worden gestrooid! Een kastje van Bolt wordt later door Wiersma geopend: het bevat koperdraad. Wiersma ontwikkelt een en ander verder: hij gebruikt lood, zilverdraad, ijzerzaagjes, gedroogde varens (slechts kort; de resultaten vallen tegen), magneten, condensatoren, aluminium en in de bakjes komt folie. De bakjes worden door een kennis vervaardigd van triplex. Wanneer de timmerman overgaat op multiplex blijken de resultaten tegen te vallen; de lijm werkt 'ontstralend'. Achteraf wordt het resultaat met de wichelroede getest en desnoods de plaats van het bakje aangepast. Ergens in de jaren zeventig van de twintigste eeuw stapt Wiersma over op het gebruik van weckflessen ...'.
Literatuur
1. Klaas R. Henstra. Duivelbanners en wonderdokters in de Wouden, p.156 e.v.www.friesepersboekerij.nl . 2007, ISBN 978 90 330 0646 3