LICHTTHERAPIE

Praktisch alle geadverteerde lichttherapie-apparaten adverteren met gebakken gebakken lucht, wees dus op je hoede bij het zelf aanschaffen van zo een over het algemeen volkomen zinloos apparaat:
https://www.kwakzalverij.nl/app/uploads/2021/11/1389545895Lichttherapie.pdf
>>>>
. . .. . Alle verkopers van gezondheidslampen claimen een gunstig effect op (winter-) depressies, maar hun waar zou ook dienen ‘om je in de winter wat fitter te voelen’ en helpt eveneens ‘tegen lusteloosheid, menstruele prikkelbaarheid, toegenomen slaapbehoefte, maar ook juist tegen slapeloosheid, jetlag, teveel eetlust, overmatig alcoholgebruik, gebrek aan libido’ en wat dies meer zij.
Michiel Hengeveld en ik {Ronald van den Berg} legden een verband met klachten die men vroeger onder ‘neurasthenie’ samenvatte: onduidelijk, gegeneraliseerd onbehagen. Er is geen sprake van levensbedreigende pathologie en het natuurlijke beloop van de klachten is, dat zij nu eens verergeren en dan weer vanzelf verdwijnen. Het is een gebied met onduidelijke grenzen tussen ‘wellness’ en ‘gezondheid’.
Daar praktiseren behandelaars met twijfelachtige behandelvormen en slaan verkopers hun economische slag. Wanneer de klachten op hun hevigst zijn, meldt de patiënt zich bij zo’n behandelaar of koopt hij een instrument, bijvoorbeeld een gezondheidslamp. Het natuurlijke beloop staat daarna garant voor vermindering van de klachten, maar dat schrijft de patiënt dan doorgaans toe aan het succes van de behandelaar of
aan de voortreffelijkheid van de lamp. Meestal geloven de behandelaars of de verkopers zelf ook in dat succes, of zeggen zij dat tenminste. . .
<<<<<
De effecten van gewoon licht worden vaak overdreven om daar effectieve behandelingen mee te suggereren.
Noem het licht LED of LASER en suggereer hoe slecht je licht kunt missen en het raamwerk voor veel advertenties ligt klaar.
OF de lampen en lichtjes gebruiken zo weinig energie dat ze net zo weinig kwaad kunnen als een fietsachterlicht,
OF ze doen een ietsje meer zoals bij infrarood dat lokaal verwarmt,
OF het zijn echte lasers die met zeer geconcentreerd licht de warmte in een waar brandpunt brengen en daarom niet in lekenhanden horen,
OF ze kunnen aanwijsbaar kwaad en dan mogen ze niet zomaar worden verkocht omdat het specialistische toepassingen betreft zoals die hieronder worden uitgelegd:
https://www.kwakzalverij.nl/behandelwijzen/kankertherapieen/een-doorbraak-in-de-kankertherapie/
OF het gaat om een professionele PDT-therapie in combinatie met in te brengen geneesmiddelen. Meestal huidkanker:
https://www.radboudumc.nl/patientenzorg/behandelingen/fotodynamische-therapie
https://www.ziekenhuis.nl/behandelingen/l/lichttherapie/item280
Naast de ziekenhuizen dus gewoon brutale nonsens door bijvoorbeeld met een edelsteenlamp te "behandelen" wat je met een zogenaamde warmtetaster zou hebben gevonden, kent een mooi voorbeeld in de:
http://skepp.be/nl/apparatuur/edelsteenlamp-therapie
Ook licht via je oren naar je hersenen blijkt ondanks de Hollandse nuchterheid verkoopbaar!
http://skepp.be/nl/apparatuur/valkee
Voor allen die er echt in willen duiken is hier een uitvoerige beschouwing:
http://www.photobiology.info/Hamblin.html
However, one of the most important limitations to advancing the LLLT field into mainstream medical practice is the lack of appropriately controlled and blind clinical trials. The trials should be prospective, placebo controlled, and double blinded, and contain sufficient subjects to allow statistically valid conclusions to be reached.
There were several controlled trials reporting significant improvement in pain, and some improvement in objective outcome measures [76-78]. Since then several light sources have been approved as equivalent to an infrared heating lamp for treating a wide-range of musculoskeletal disorders with no supporting clinical studies.
Wat blijft er voor de leek over?
Gewoon zonlicht vanwege de vitamine D
Daglichtarmaturen tegen de vallende blaadjes-depressies. Soms.
Infrarood, warmtelamp dus, bij stramme ledematen.
Sommige behandelingen van huidafwijkingen met vaak teleurstellend effect.
Tegen hooikoorts niet met gewoon rood licht, maar mogelijk met Ultra Violet dat risico's met zich meebrengt en waarvoor ik geen apparaatjes in de vrije verkoop heb gezien.
http://shop.goodlite.nl/uv-lampen.html
Start NOOIT zelf een behandeling met UV-licht zonder hiervoor overleg te hebben gevoerd met uw behandelend arts. Het onjuiste gebruik kan grote en blijvende schade toebrengen aan uw lichaam.
Voor al die gevallen is het raadplegen van de websites van de patiëntenverenigingen zinvol.
Soms viel uit www.kiesbeter.nl iets af te leiden, maar dat is niet meer het geval (09/2014)
Zie ook: https://nl.wikipedia.org/wiki/Lichttherapie
Vooral de amerikaanse website van Aetna levert duidelijke informatie.
Zorg dat je de engelse/latijnse naam voor je kwaal kent en zoek dan bijvoorbeeld op
>> aetna phototherapy psoriasis << of
>> aetna phototherapy acne << of
>> aetna phototherapy woundhealing <<
>> aetna phototherapy periodontitis <<