Stichting Skepsis

Lees over deze zaken in ons blad Skepter

 

Nieuw online

Elektronische homeopathie

Met zogenaamde Remedy Makers maken homeopaten met het grootste gemak middelen van 'onstoffelijke' zaken als een zwart gat of het Noorderlicht.

Lees verder

Deel van de Artemidoros-papyrus. De Turijnse politie stelde in 2019 vast dat de inkt van de tekeningen de verkeerde receptuur
had. Op de uitvoervergunning van 1971 voor de papyrus stond nog niets over tekst of tekeningen. (foto: Oxford University)

Zelf een papyrus vervalsen

Een papyrus is eenvoudig na te maken, en met een goede vervalsing valt veel geld te verdienen. Exclusief in Skepter: fraude in zes eenvoudige stappen.

Lees verder

Etnisch profileren

Er is geen wetenschappelijke grond voor de bewering dat profileren de criminaliteitscijfers omlaag helpt, wel voor het tegendeel. Profileren verscherpt de tegenstellingen tussen bevolkingsgroepen, en ondermijnt het vertrouwen in het justitieel apparaat.

Lees verder

Intermittent fasting - de nieuwe dieethype vasten

Regelmatig een tijdje niet eten is op dit moment de dieethype. Helaas bieden proeven met cellen en muizen weinig bewijs om je uit naam van de wetenschap te pijnigen met een chronisch hongergevoel.

Lees verder

Dit bericht verschijnt als startpagina als de standaard homepage van deze website om een of andere reden onbruikbaar is.

Vond u dit artikel interessant? Overweeg dan eens om Skepsis te steunen door donateur te worden of een abonnement op Skepter te nemen.

Steun Skepsis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.