Stichting Skepsis

Lees over deze zaken in ons blad Skepter

 

Nieuw online
Janet Ossebaard. (foto: Pointer / KRO-NCRV)

De bizarre complottheorieën van Janet Ossebaard over QAnon en het coronavirus

Graancirkelonderzoekster Janet Ossebaard ging begin 2020 viral met haar video's over de samenzweringstheorieën rondom QAnon en het coronavirus.

Lees verder

Komen er stralen uit je ogen als je kijkt?

Kinderen denken dat er om te zien iets uit de ogen komt, en opmerkelijk genoeg denkt ongeveer de helft van de volwassenen dat ook. Althans, dat zeiden Gerald Winer en collega’s in de jaren negentig ...

Lees verder

Congres 2020

Dit jaar zal het Skepsiscongres in verband met de coronacrisis voornamelijk online plaatsvinden. We plannen om een aaantal sprekers die eerder op Skepsiscongressen geweest zijn, een update te laten geven over het onderwerp waar ze ...

Lees verder

Hans Eysenck (1916-1997)  - (foto: Sybil Eysenck)

Wetenschappelijke integriteit van Hans Eysenck wederom onder vuur

De Britse psycholoog Hans Eysenck was altijd al omstreden om zijn maatschappelijke standpunten. Nu komt ook zijn wetenschappelijke integriteit - wederom - onder vuur te liggen.

Lees verder

Scène uit Monty Pythons sketch ‘Upper-class Twit of the Year Race’ (1970) — the final obstacle: now all they have to do here to win the title is to shoot themselves … (foto | Alamy)

Het dunning-krugereffect

Het ‘dunning-kruger-effect’ wordt te pas en te onpas gebruikt om mensen hun onkunde nog eens flink in te wrijven. Bestaat het effect — en als het bestaat, hoe groot is het dan werkelijk?

Lees verder

Dit bericht verschijnt als startpagina als de standaard homepage van deze website om een of andere reden onbruikbaar is.

Vond u dit artikel interessant? Overweeg dan eens om Skepsis te steunen door donateur te worden of een abonnement op Skepter te nemen.

Steun Skepsis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.