Stichting Skepsis

Lees over deze zaken in ons blad Skepter

 

Laatst toegevoegde artikelen
vertrouRutjens:
‘Mensen die zich als spiritueel zien zonder dat ze godsdienstig zijn. Dat zijn hier de grote sceptici.’ (foto: Bas Uterwijk)

Wetenschapsscepsis

Opeens lijken sociologen en psychologen er een nieuw onderzoeksterrein bij te hebben: scepsis over wetenschap en wetenschappelijke inzichten. Een interview met Bastiaan Rutjens.

Lees verder

The Irrational Ape

Boekbespreking van The Irrational Ape: Why Flawed Logic Puts us all at Risk and How Critical Thinking Can Save the World van David Robert Grimes.

Lees verder

Gratis pdf van Skepter 32.4

Skepter 32.4 nu tijdelijk gratis als pdf! Een mooie manier om bekenden kennis te laten maken met ons tijdschrift. Deel dit bericht dus vooral!

Lees verder

Samuel Hahnemann Memorial (foto: Bestbudbrian | Wikimedia Commons)

Lachwekkende wetenschappelijke verklaringen voor homeopathie

Het wonderlijkste aan de homeopathie is wel de extreme verdunning van de gebruikte middelen. Door de jaren hebben homeopaten de vorderingen van de echte wetenschap aangegrepen om te verklaren waarom hun wonderen zouden kunnen werken.

Lees verder

De oogoperaties van Bach door charlatan John Taylor

In 1750 was het gezichtsvermogen van Bach zo achteruitgegaan dat hij besloot zich te laten opereren. Hij koos voor ‘chevalier’ John Taylor, oogchirurg en fameus kwakzalver. Het liep slecht af.

Lees verder

Dit bericht verschijnt als startpagina als de standaard homepage van deze website om een of andere reden onbruikbaar is.

Vond u dit artikel interessant? Overweeg dan eens om Skepsis te steunen door donateur te worden of een abonnement op Skepter te nemen.

Steun Skepsis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.