Stichting Skepsis

Lees over deze zaken in ons blad Skepter

 

Laatst toegevoegde artikelen
Een kind krijgt de oplossing met MMS te drinken tijdens een van de veldproeven van Sam LIttle (bron: Facebook)

Kwakzalvers experimenteren heimelijk met bleekwater tegen malaria

In 2012 dook op YouTube een video op waaruit betrokkenheid van het Rode Kruis zou blijken bij dit experiment met het bleekmiddel. Deze experimenten kregen navolging tot in 2019.

Lees verder

Mara probeert met behulp van tientallen demonen Boeddha van het mediteren af te houden. Een van Mara’s demonen heeft een vuurlans, de andere een granaat of een brandbom, moderne wapens in die tijd. 
Detail van een tiende-eeuwse schildering op zijde (144 × 113 cm) uit Dunhuang, een stad aan de oude zijderoute in het middenwesten van China. Het doek werd in 1900 gevonden in de Mogao-grotten en bevindt zich nu in het Musée Guimet in Parijs. (Wikimedia Commmons)

Buskruit uit China

Veel mensen denken dat de Chinezen alleen maar vuurwerk maakten met het buskruit dat ze uitvonden, en dat ‘wij’ westerlingen pas op het idee van kanonnen en geweren kwamen.

Lees verder

(Foto: Pavel Ševela| Wikimedia Commons)

CBD-olie

Het hennepextract zou helpen tegen angst, stress, pijn, slapeloosheid, eczeem en zelfs kanker. Alleen de werking bij een zeldzame vorm van epilepsie is echter wetenschappelijk bewezen.

Lees verder

Nieuwe generatie complotdenkers

Bespreking van het boek: A lot of people are saying: the new conspiracism and the assault on democracy van Russell Muirhead en Nancy Rosenblum.

Lees verder

Dit bericht verschijnt als startpagina als de standaard homepage van deze website om een of andere reden onbruikbaar is.

Vond u dit artikel interessant? Overweeg dan eens om Skepsis te steunen door donateur te worden of een abonnement op Skepter te nemen.

Steun Skepsis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.