Stichting Skepsis

Lees over deze zaken in ons blad Skepter

 

Laatst toegevoegde artikelen

Boekbespreking - Healing en ‘alternatief’ genezen: een culturele diagnose

Antropoloog Margry onthoudt zich van een oordeel over de werkzaamheid van alternatieve geneeswijzen, maar pleit wel voor gelijkwaardige positie naast de reguliere geneeskunde.

Lees verder

Kankermedicijnen

Veel nieuwe medicijnen voor de behandeling van kanker hebben nauwelijks effect op de overleving. De EMA laat steeds meer toe op zwakke gronden en is de fabrikanten erg gewillig.

Lees verder

Aromatherapie voor katten

Aromatherapie klinkt zo gezellig dat het niet echt schadelijk kan zijn, toch? Katten missen echter een leverenzym dat bij de meeste zoogdieren de giftige stoffen in essentiële oliën afbreekt, voor hen kan het wel degelijk ...

Lees verder

Jacques Benveniste (screenshot van documentaire 'The memory of Water | YouTube)

Homeopathische wiskunde van Jacques Benveniste

In zijn nu beruchte Nature-artikel leek Jacques Benveniste aan te tonen dat homeopathische verdunningen toch reactief konden zijn. Benvenistes wiskunde was echter minstens even ongeloofwaardig als zijn biochemie.

Lees verder

(foto: Bas Uterwijk)

Orthomoleculaire geneeskunde

Orthomoleculaire geneeskunde is volgens de medische wetenschap onzin. Patiënten worden misleid door quasidiagnostiek en de vele supplementen die worden voorgeschreven, zijn overbodig en niet altijd onschadelijk.

Lees verder

Dit bericht verschijnt als startpagina als de standaard homepage van deze website om een of andere reden onbruikbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *