Stichting Skepsis

Lees over deze zaken in ons blad Skepter

 

Laatst toegevoegde artikelen
Condor (foto: P. Williams | Wikimedia Commons)

De lijnen van Nazca

Jarenlang ontbraken wetenschappelijk verantwoorde verklaringen voor de lijnen op de vlakte van Nazca, zodat iemand als Von Däniken vrij spel had met zijn onzintheorie.

Lees verder

Victor Mids’ website: ‘Neuromagic is een combinatie van illusionisme, psychologie, geneeskunde en vingervlugheid. De klassieke vorm van goochelen achter zich latend, demonstreert Victor de inzichten die schuil gaan achter zijn unieke illusies en (interactieve) neuropsychologische experimenten. Hoe makkelijk bent u af te leiden? Hoe werkt ons geheugen? En bestaat er eigenlijk wel een vrije wil? Ervaar zelf hoe makkelijk uw eigen hersenen en zintuigen voor de gek zijn te houden.’

Victor Mids - Mindf*ck

Victor Mids zet de kijkers van Mindf*ck regelmatig op het verkeerde been met psychologische nepverklaringen voor zijn trucs.

Lees verder

(foto: Bas Uterwijk)

De pil en depressie

Verhoogt de anticonceptiepil de kans op een depressie zoals uit een Deens onderzoek zou blijken? Een skeptische analyse laat er bedroevend weinig van heel.

Lees verder

Maakt armoede dom?

Van armoede word je dom, zeiden Amerikaanse onderzoekers. Het is een van de argumenten voor een basisinkomen, gratis geld voor iedereen.

Lees verder

Neuromarketing

Neuromarketing blijft vooralsnog een branche waarin goede studies schaars zijn, de methodes vaak twijfelachtig, en de resultaten zeer ongewis.

Lees verder

Dit bericht verschijnt als startpagina als de standaard homepage van deze website om een of andere reden onbruikbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *